Våra recept

Våra recept

Svensktillverkat i egna fabriker

Vid tillverkning av vårt hundfoder använder vi oss av en slags ångkokning, även kallad extrudering. Ångkokningen är en hygienisk metod som eliminerar eventuella bakterier och gör näringen i kolhydraterna tillgängliga för hunden samt ökar smakligheten. Att utfodra hunden med torrfoder är gynnsamt för tänder och tandkött. Självklart är samtliga foder GMO-fria.

Kött som en huvudingrediens

Att ha kött som en av huvudingredienserna i fodret medför att din hund får ett väl balanserat näringsinnehåll i fodret med en optimal aminosyrasammansättning.

Svenskt vete

Spannmål innehåller stärkelse som är en bra energikälla för hundar. När spannmålen ångkokas vid tillagning blir stärkelsen väl tillagad med hög smältbarhet. Det har i en studie visats att hunden har kapacitet att utnyttja stärkelsen till energi mycket mer effektivt än vargen. Eftersom vi i så stor utsträckning som möjligt använder oss av svenska råvaror använder vi enbart svenskt vete.

(Axelsson, E., Ratnakumar, A., Arendt, M-J., Maqbool, K., Webster, M.T., Perloski, M., Liberg, O., Arnemo, J., Hedhammar, Å. & Lindbladh-Toh, K. (2013). The genomic signature of dog domestication reveals adaption to a starch-rick diet. Nature, 495:360-365.)

Glukosamin och kondroitin

Både glukosamin och kondroitin har visats ha positiva effekter på leder och muskler hos hundar. Därför ingår det alltid i våra foder för att säkerställa att det dagliga behovet tillgodoses. 

FOS/Fiber för tarmhälsa

I våra foder tillsätter vi frukto-oligosackariden “Profeed”. Frukto-oligosackarider (FOS) är en prebiotisk fiber som gynnar tillväxt av goda bakterier så som Bifidobakterier och Laktobaciller i mag- och tarmkanalen. Profeed har även visats ha en positiv inverkan på immunförsvar och insulinkänslighet.  

Antioxidanter

Våra foder har berikats med C- och E-vitamin samt beta-glukaner som stärker kroppens immunförsvar och motverkar fria radikaler som bildas i kroppen vid hårt arbete. Antioxidanter skyddar även mot oxidation i fodret. Oxidation sker när fett i foder reagerar med syre. Då härsknar fettet vilket kan ha skadlig påverkan på slemhinnor, njurar och mjälte. Oxidation medför även nedbrytning av vitaminer. Genom att tillsätta antioxidanter i fodret förhindras oxidation och du kan som konsument vara säker på att din hund får ett bra foder med lång hållbarhet!

 

Linfrö och fiskprodukter

Linfrö och fisk är råvaror som bidrar med nyttiga fettsyror, så som Omega-3 och -6 vilka är bra för både hud och päls. Dessa fettsyror är så kallade essentiella, vilket betyder att hunden inte kan producera dem själv. 

 

Jäst

I våra foder tillsätter vi bryggerijäst. Jästen har hög smaklighet och bidrar med B-vitaminer som är viktiga för våra hundar.