Hundfoder

Spannfod AB har tillverkat hund- och kattfoder i egen foderfabrik i Sverige under 20 år

Alla våra foder är framtagna enligt senaste vetenskapliga rön i samråd med veterinärer och experter på hundars kostbehov. Vi tillverkar endast foder av noga kontrollerade råvaror och berikar med mineralämnen, vitaminer samt kostfibrer enligt väl avvägda recept.

Samtliga torrfoder är våtextruderade, vilket idag är den vanligaste metoden vid tillverkning av torrfoder. Metoden innebär bl.a. att stärkelsen i fodret processas på ett skonsamt sätt för att anpassas till hundens matsmältning och ge högsta smak och smältbarhet.

Sverige är ett av de länder som har de hårdaste lagarna när det gället fodertillverkning och djurskydd. Svensktillverkat foder utsätts också för en mycket omfattande foderkontroll av våra myndigheter när det gäller efterlevandet av innehållsförteckning, näringsinnehåll och salmonellakontroll. Det gör att Du som konsument slipper vara orolig för inblandning av kadaver, hormoner eller rester av antibiotika. Dessutom kontrolleras själva foderfabrikerna beträffande hygien och salmonella mycket noggrant i Sverige i jämförelse med många fabriker utomlands.

Kvalitén på våra produkter håller alltid samma höga standard. Rätt näring spelar en viktig roll för att din hund skall få den bästa möjligheten till ett gott och välbefinnande liv.

Våra foderköpare är allt ifrån familjehundsägare till de extremt tävlingsinriktade hundägarna. Vare sig du har sällskapshund, bedriver kennel, fackhandel eller tävlar på elitnivå så hittar du alltid ett kvalitetsfoder i vårt sortiment som passar dig.

Hund-Singel-sommar-pinne-i-

Förvaring av torrfoder

- Våra torrfoder innehåller inga konserveringsmedel eller antimögelskydd

- Torrfoder skall alltid förvaras torrt och vid jämn temperatur, ej överstigande normal rumstemperatur

- Tillslut alltid fodersäcken eller det förvaringskärl du använder väl

- Tänk på att fukt är alla torrfoders största fiende, ställ därför aldrig säcken direkt på kalla golv eller i fuktiga utrymmen

Var noga med att hunden alltid har tillgång till en skål rent, friskt vatten.